Kağıt Türleri: Kağıt, en sık kullanılan baskı malzemesidir. Düz, kaplamalı (mat, yarı mat, parlak vb.), desenli, renkli, birçok kağıt türü bulunmaktadır. Bunların hangisinin hangi tür baskı işleri için uygun olduğunu anlamak önemlidir.

Kağıt Boyutları ve Ağırlıkları: A4, A3 gibi standart kağıt boyutları dışında baskıda çok farklı kağıt ebatları kullanılmaktadır. Kağıdın gramajı da (gram/metrekare) önemlidir. Bu özelliklerin baskı sonucu üzerindeki etkileri ve hangi projeler için uygun olduklarını mümkünse basılı örneklerle inceleyerek en doğru kararı vermek için değerlendirin.

Mürekkep Seçenekleri: Baskıda kullanılan farklı mürekkep türlerini (dye, pigment, solvent, eko-solvent, UV, lateks vb.) ve bunların baskı kalitesi, dayanıklılık, çevresel etkiler ve diğer faktörler açısından nasıl farklılaştığını bilmeniz en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olur.

Sonlandırma Seçenekleri: Laminasyon, UV vernik, kabartma, hot-foil baskı vb. gibi sonlandırma  seçenekleri ve bunların projelerinize nasıl ek değer katabileceğini değerlendirebilirsiniz.

Çevresel Etkiler: Sürdürülebilirlik ve çevre dostu malzemeler hakkında bilgi sahibi olarak çevreye duyarlı malzemeleri seçebilirsiniz. Bilgi sahibi olduğunuzda dönüşümlü kağıt, organik mürekkepler vb. gibi seçeneklerin ne zaman ve nasıl kullanılabileceğini değerlendirebilirsiniz.

Her malzeme ve seçenek hakkında, ne zaman ve neden bu seçeneği tercih etmeniz gerektiğini değerlendirecek kadar bilgi sahibi olun. Bu bilgiler, kendi ihtiyaçlarınıza en uygun baskı malzemelerini ve seçeneklerini seçmenize yardımcı olacaktır.